TOVARLARNI BOJXONA HUDUDIDA HAMDA BOJXONA HUDUDIDAN TASHQARIDA QAYTA ISHLASH REJIMLARINING HUSUSIYATLARI VA BU REJIMLARDA BYUDNI TOʻLDIRISH TARTIBI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola bojxona hududida va bojxona hududidan tashqarida tovarlarni qayta ishlash rejimlarining hususiyatlarini tahlil qiladi. Qayta ishlash rejimlari, asosan, bojxona tartiblariga mos ravishda tovarlar va mahsulotlar bilan ishlash jarayonlarini nazarda tutadi. Bojxona hududida tovarlarni qayta ishlash rejimi boʻyicha, tovarlar bojxona nazoratidan oʻtkazilgan holda ishlab chiqilishi yoki qayta ishlanishi mumkin. Bu rejimda mahsulotlarni import qilish, eksport qilish yoki ichki bozorga yoʻnaltirish kabi amallar aniq tartibda amalga oshiriladi. Maqola, shu bilan birga, tovarlarni qayta ishlash rejimlarining amaliyotini va ularning bojxona qonunlariga mosligini oʻrganadi hamda BYUDni toʻldirishda yuzaga keladigan muammolarni va ularning yechimlarini koʻrib chiqadi.