SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA O‘QITISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH MEXANIZIMLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining zamonaviy ta’lim jarayonlariga ta’siri, ayniqsa o‘qitish samaradorligini oshirishdagi o‘rni yoritib berilgan. Sun’iy intellekt yordamida o‘quvchilarning bilim darajasi, qiziqishlari va o‘rganish uslublarini aniqlab, individual yondashuv asosida o‘quv jarayonini tashkil etish imkoniyati mavjud. Maqolada AI asosida yaratilgan ta’lim platformalari, virtual yordamchilar, avtomatlashtirilgan test tizimlari va o‘qituvchining ishini yengillashtiruvchi vositalar haqida misollar keltirilgan. Shuningdek, sun’iy intellektning yurtimizdagi ta’lim tizimiga integratsiyalashuvi, mavjud muammolar va istiqbolli yo‘nalishlar muhokama qilingan. Maqolaning asosiy maqsadi – sun’iy intellektdan unumli foydalanish orqali ta’lim sifatini oshirishning real mexanizmlarini ko‘rsatishdir.