MAHSULOT TANNARXINI REJALASHTIRISH VA TAHLIL QILISH USULLARINI SAMARALI QO‘LLASH MASALALARI (Modern education and development, 2025)
Maqolada iqtisodiyot tarmoqlaridagi sanoat korxonalari mahsulotlari tannarxi va uni rejalashtirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Jumladan, tannarx tarkibidagi komponentlari va ularning to‘liq tannarxdagi salmog‘i keltirilgan. Maqolada mahsulot tannarxining ishlab chiqarish rentabelligiga ta’sir etuvchi omillarga ta’riflar beriladi. Mamlakat sanoat tarmoqlarida mahsulot tannarxini rejalashtirishning zamonaviy metodlarini samarali qo‘llash masalalari o‘rganib chiqiladi. Maqola iqtisodiy va empirik tahlillar, jarayon kuzatuvlari va soha mutaxassislari bilan suhbatlar, savolnoma o‘tkazish usullari yordamida tayyorlandi.