QISSASI RABG’UZIY – TURKIY NASRNING ILK NAMUNASI SIFATIDA (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada XIV asrda yashab ijod qilgan Nosiriddin Rabgʻuziyning “Qissasi Rabgʻuziy” asari janr, til, uslub hamda badiiy mahorat nuqtai nazaridan o‘rganiladi. Asarning diniy-ma’rifiy mohiyati, tarixiy shaxslar va qissalarning xalq orasida tarqalishiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, “Qissasi Rabgʻuziy” asari turkiy nasrning ilk yirik namunasi sifatida baholanadi