INSONLARDAGI ALTRUIZM SIFATLARI: PSIXOLOGIK, IJTIMOIY VA SHAXSIY RIVOJLANISH NUQTAI NAZARIDAN IJOBIY VA SALBIY TOMONLAR (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada altruizm tushunchasi inson psixologiyasida va ijtimoiy munosabatlarda qanday namoyon bo‘lishi, uning shaxsiy va jamiyat taraqqiyotiga ta’siri keng tahlil etiladi. Altruizmning ijobiy tomonlari — insonlar o‘rtasida mehr, birdamlik, empatiya va yordamga tayyorlik hissini mustahkamlashi; salbiy tomonlari esa — haddan ortiq fidoyilik, o‘z manfaatlarini kamsitish va boshqalar tomonidan foydalanilish xavfidir. Maqolada shaxsiy rivojlanishda muvozanatli altruizm yondashuvi taklif qilinadi.