KRILL VA LOTIN ALIFBOSIGA ASOSLANGAN O’ZBEK YOZUVLARIDA QO’SHIB, AJRATIB VA CHIZIQCHA BILAN YOZISHGA OID QOIDALAR TIZIMI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tilining Kirill va lotin yozuvlariga asoslangan imlo tizimlarida qo‘shib, ajratib va chiziqcha bilan yozish qoidalari qiyosiy tahlil qilinadi. Murakkab so‘zlarning yozilishi, ularning semantik va grammatik bog‘liqligi, yozuv tizimining ta’siri, shuningdek, normativ imlo me’yorlari asosida yuzaga keladigan farqlar ochib beriladi.