“QUTADG’U BILIG” ASARINING O’QUVCHI TARBIYASIDAGI O’RNI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada Yusuf Xos Hojib tomonidan yozilgan “Qutadg‘u bilig” asarining hozirgi zamon o‘quvchilari tarbiyasidagi ahamiyati yoritilgan. Asarda ilgari surilgan axloqiy, ijtimoiy va siyosiy g‘oyalar yosh avlodning ma’naviy kamolotini shakllantirishda muhim omil sifatida tahlil qilinadi. Ayniqsa, adolat,dono so‘z, mehnat, sabr-toqat, ilmga intilish kabi qadriyatlar o‘quvchilarning shaxsiy fazilatlarini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.Maqolada asarning ta’lim-tarbiyadagi didaktik funksiyasi, hozirgi o‘quv jarayoniga integratsiya qilish yo‘llari va pedagogik salohiyati ko‘rib chiqiladi.