QORA TUYNUKLARNING FIZIKASI VA OLAM HAQIDAGI YANGI TUSHUNCHALAR (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada qora tuynuklarning fizikasi, ularning kashfiyoti va tadqiqi natijasida olam haqidagi yangi nazariyalar va tushunchalar muhokama qilinadi. Xususan, qora tuynuklarning shakllanishi, Hawking nurlanishi, ulardagi vaqt va fazo xususiyatlari, shuningdek, zamonaviy astrofizikada qora tuynuklarning ahamiyati yoritiladi. Ushbu tadqiqot olamning kengayish jarayonlari va uning kelajakdagi istiqboliga oid savollarga javob topishga yordam beradi.