ABDULLA AVLONIY ASARLARINING O‘QISH DARSLARIDAGI AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada buyuk marifatparvar millat mayoqlaridan bo‘lgan Abdulla Avloniyning asarlari boshlang‘ich sinf o‘qish darslarida ahamiyati tahlil qilinadi. Avloniy asarlari nafaqat badiiy jihatdan, balki axloqiy-tarbiyaviy mazmuni bilan ham o‘quvchilarni ma’naviy shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Ularning o‘qish darsliklariga kiritilishi bolalarning vatanparvarlik, odob-axloq, mehnatsevarlik kabi fazilatlarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada Avloniy asarlari orqali o‘quvchilarga ta’lim berishning samarali usullari, ularni dars jarayonida qo‘llash yo‘llari va pedagogik ahamiyati tahlil etiladi.