LOGARIFMIK FUNKSIYALAR VA ULARNING XOSSALARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola logarifmik funksiyalarning matematik asoslari, xossalari va turli sohalardagi qo‘llanilishiga bag‘ishlangan. Logarifmik funksiyalarning ta’rifi, grafigi, asosiy xossalari (monotonlik, asimptotik xatti-harakatlar, inverslik) va ularning matematik modellashtirishdagi ahamiyati keng yoritilgan. Maqolada logarifmik tenglamalar, tengsizliklar va ularning yechish usullari, shuningdek, fizika, iqtisodiyot, informatika va biologiya kabi sohalardagi amaliy qo‘llanilishi misollar orqali tahlil qilinadi. Shuningdek, logarifmik funksiyalarni o‘qitish metodikasi va zamonaviy texnologiyalar bilan integratsiyalash imkoniyatlari muhokama qilinadi. Maqola matematika o‘qituvchilari, talabalar va tadqiqotchilar uchun foydali manba sifatida xizmat qiladi.