TRANSPORT VOSITALARIDA YUK TASHISH (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekistonda transport vositalarida yuk tashishning zamonaviy usullari, logistika tizimlari va texnologik yechimlariga bag‘ishlangan. Maqolada avtomobil, temir yo‘l, havo va bilvosita dengiz transporti vositalarining yuk tashishdagi o‘rni, ularning afzalliklari, kamchiliklari va O‘zbekiston sharoitidagi qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Zamonaviy texnologiyalar, xususan, GPS monitoring, avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlari, sun’iy intellekt va ekologik yechimlarning yuk tashish samaradorligiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistondagi transport infratuzilmasi, xalqaro koridorlar va logistika sohasid9agi muammolar ham muhokama qilinadi. Maqola logistika mutaxassislari, transport sohasi xodimlari va tadqiqotchilar uchun keng qamrovli manba sifatida xizmat qiladi.