AVTOMOBILLARNING YURISH QISMLARIGA TEXNIK XIZMAT KO‘RSATISH VA DIAGNOSTIKASI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola avtomobillarning yurish qismlariga (suspensiya, g‘ildiraklar, tormoz tizimi va boshqaruv mexanizmlari) texnik xizmat ko‘rsatish va diagnostika qilishning zamonaviy usullari hamda O‘zbekistondagi amaliy qo‘llanilishiga bag‘ishlangan. Maqolada yurish qismlarining tuzilishi, texnik xizmat ko‘rsatish jarayonlari, diagnostika usullari va profilaktik choralari tahlil qilinadi. Kompyuterli diagnostika, sensorlar, vibroanaliz va endoskopik tekshiruv kabi zamonaviy texnologiyalarning qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistonda avtoservis sohasidagi muammolar, mutaxassislar tayyorlash va infratuzilma holati muhokama qilinadi. Maqola avtomobilsozlik, texnik xizmat ko‘rsatish va muhandislik sohasidagi mutaxassislar, talabalar va tadqiqotchilar uchun keng qamrovli manba sifatida xizmat qiladi.