O’SMIRLIK DAVRIDA PSIXIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada o‘smirlik davrida psixik rivojlanishning asosiy xususiyatlari tahlil etilgan. O‘smirlik davri inson hayotidagi eng muhim bosqichlardan biri bo‘lib, bu davrda shaxsning o‘zini anglash, mustaqil fikrlash, hissiy hayot va ijtimoiy munosabatlarda sezilarli o‘zgarishlar yuz beradi. Maqolada bu o‘zgarishlarning psixologik omillari, ijtimoiy muhit ta’siri hamda o‘smirlar bilan ishlashda pedagog va psixologlarning yondashuvlari yoritilgan. Tadqiqot davomida yosh xususiyatlariga oid nazariy manbalar tahlil qilinib, zamonaviy psixologik qarashlar asosida xulosalar berilgan