FONETIK USLUBIYAT: TEORIYA VA AMALGA OLISH (Modern education and development, 2025)
Maqola fonetik uslubiyatning nazariy asoslari va amaliy jihatlarini ko'rib chiqadi. Fonetik uslubiyat – bu tilning tovush tizimi va uning stilistik aspektlarini o'rganadigan soha bo'lib, unga fonema, intonatsiya, talaffuz va so'z birikmalarining fonetik tuzilishi kiradi. Fonetik uslubiyat tilning shaxsiy, jamoaviy, va madaniy kommunikatsiyada qanday o'zgarishlarga uchraganini tahlil etadi. Maqolada tilshunoslarning yirik nazariyalari, fonetik uslubiyatga doir asosiy tushunchalar va metodologiyalar keltirilgan.