YAPONIYADA TA’LIM TIZIMI MEYDZI DAVRIDA (Modern education and development, 2025)
Meydzi  davridagi  ta’lim  islohotlari,  Yaponiyani g'arb   andozasi   asosida zamonaviy  davlatga aylantirish  yo'lidagi urinishlarhaqida  so'z  yuritiladi.Jumladan  1872-yilda  qabul  qilingan  "Ta'lim  buyrug'i"  (Gakusei)  islohoti  orqali  ta'lim  tiziming  tubdan o'zgartirilishi vaYaponiyada  birinchi  marta  majburiy  boshlang'ich  ta'lim  tiziminingjoriy etilishi  natijasidahar  bir  bola  6  yoshdan  14  yoshgacha  ta'lim  olish  huquqiga  ega  bo'lishi haqida ma’lumot beriladi