MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR RIVOJLANISHIDA O’YIN TEXNOLOGIYALARINING AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning har tomonlama rivojlanishida o‘yin faoliyatining tutgan o‘rni tahlil qilinadi. O‘yin — bu nafaqat bolalarning bo‘sh vaqtini mazmunli o‘tkazish vositasi, balki ularning ijtimoiylashuvi, kognitiv va emotsional rivojlanishining muhim omili sifatida ko‘riladi. Maqolada o‘yin turlarining ta'limiy va tarbiyaviy imkoniyatlari ochib beriladi hamda maktabgacha ta’lim muassasalarida o‘yin faoliyatini to‘g‘ri tashkil etish bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar keltirilgan.