PEDAGOGIK MAHORAT VA UNI RIVOJLANTIRISH KOMPETENSIYALARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik mahorat va uni rivojlantirish kompetensiyalari tahlil qilinadi. Pedagogik mahorat – bu o‘qituvchining ta’lim jarayonida o‘z bilimlarini, ko‘nikmalarini va amaliy malakalarini samarali tarzda qo‘llay olish qobiliyatidir. Maqolada pedagogik mahoratning tarkibiy qismlari, uni rivojlantirish yo‘llari, pedagogning kompetensiyalarini shakllantirishning asosiy metodlari va yondashuvlari haqida ma’lumot beriladi. Bundan tashqari, pedagogik mahoratni rivojlantirishda axborot texnologiyalarining roli, innovatsion ta’lim usullari hamda o‘qituvchining doimiy o‘z-o‘zini takomillashtirishining ahamiyati muhokama qilinadi.