TIL VA NUTQ GRAMMATIKADA: METOD VA NAZARIY YO’NALISHLAR (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada “til” va “nutq” tushunchalarining grammatikadagi oʻrni, ular oʻrtasidagi farqlar hamda ularni oʻrganish metodlari va nazariy yondashuvlar tahlil qilinadi. Til – ijtimoiy hodisa sifatida, nutq esa uning amaliy ifodasi sifatida koʻrib chiqiladi. Grammatikada bu ikki tushuncha qanday ajratilishi, metodologik yondashuvlar va zamonaviy lingvistik yo‘nalishlarda qanday talqin etilayotgani haqida fikr yuritiladi.