SIYOSIY PARTIYALAR DEMOKRATIK HUQUQIY DAVLATNING POYDEVORI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ko'p partiyali tizimning demokratik huquqiy davlatning shakllanishi va rivojlanishidagi ahamiyati tahlil qilinadi.  Siyosiy partiyalarning funktsiyalari, ularning jamiyat hayotining turli sohalariga ta'siri, demokratik institutlarning mustahkamlanishiga qo'shgan hissasi va demokratiya printsiplariga muvofiq faoliyat yuritish masalalari ko'rib chiqiladi. Maqolada siyosiy partiyalarni rivojlantirish bo'yicha tavsiyalar va takliflar ham berilishi mumkin.