QO’SHMA GAPLARNING ASOSIY TURLARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada nemis tilida qo‘shma gaplarning asosiy turlari – bog‘lovchi yordamida bog‘langan qo‘shma gaplar (koordinativ) va ergash gaplardan iborat qo‘shma gaplar (subordinativ) yoritilgan. Har bir turga oid grammatik xususiyatlar, so‘z tartibi va qo‘llanish holatlari misollar bilan izohlangan. Maqola til o‘rganuvchilarga murakkab gap tuzilmalarini o‘zlashtirishga yordam beradi.