ZAMONAVIY TEXNIK TIZIMLARDA MAʼLUMOTLAR BAZASINING O’RNI VA AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Zamonaviy texnik tizimlarning aksariyati ishonchli va tezkor ma’lumotlar bazasi (MB) texnologiyalariga tayanadi. Ushbu maqolada texnik tizimlardagi MB’larning roli, ularning amaliyotdagi o‘rni, duch kelinayotgan muammolar, va ularni bartaraf etish usullari, shuningdek, sun’iy intellekt va avtomatlashtirish vositalari orqali rivojlanish istiqbollari ko‘rib chiqiladi. Maqola oxirida O‘zbekistonda mavjud texnik tizimlar uchun amaliy tavsiyalar keltirilgan.