OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARINING EKOLOGIK BARQARORLIGINI TA'MINLASH: O‘ZBEKISTON VA JAHON TAJRIBASI (Modern education and development, 2025)
Oziq-ovqat mahsulotlarining ekologik barqarorligi bugungi kunda global muammolardan biri bo‘lib, u atrof-muhitga zarar yetkazmasdan, aholining oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash va kelajak avlodlar uchun tabiiy resurslarni saqlashni o‘z ichiga oladi. Jahon banki ma’lumotlariga ko‘ra, oziq-ovqat ishlab chiqarish global issiqxona gazlari emissiyasining 26% ni tashkil etadi, shu bilan birga, qishloq xo‘jaligi yerlari degradatsiyasi va suv resurslarining kamayishi muammosini keltirib chiqaradi.