TILNING ONOMASTIK QATLAMI BIRLIKLARINING PARALINGVISTIK XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada tilning onomastik qatlami birliklarining paralingvistik xususiyatlari lingvokulturologik va semiotik jihatdan tahlil qilindi. Ayniqsa, inson nomlarining shakllanishi va ularning qo‘llanishi jarayonida noverbal vositalar – mimika, jest, tana holati va intonatsiya muhim kommunikativ yukni o‘z ichiga oladi. Maqolada ushbu hodisaning genezisi tarixiy va madaniy kontekstda tahlil qilinadi. Shuningdek, onomastik birliklarning paralingvistik jihatdan qanday semantik yukka ega ekanligi haqidagi ilmiy qarashlar turli misollar hamda yetuk tilshunos olimlarning asarlari asosida yoritiladi.