DISKURS VA PARALINGVISTIKA: TIL VA NOVERBAL ELEMENTLAR UYG’UNLIGI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada paralingvistika va diskurs o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinadi. Paralingvistika – bu til vositalariga hamroh bo‘luvchi noverbal   elementlarni o‘rganuvchi fan bo‘lib, diskurs esa nutqning ijtimoiy va madaniy kontekstda shakllanishini va qo‘llanishini tahlil qiladi. Maqolada paralingvistik vositalarning turlari, ularning diskursdagi roli, turli madaniyatlarda qanday namoyon bo‘lishi va ularning ta’sirchanligi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Shuningdek, turli tillarda paralingvistika va diskurs o‘rtasidagi munosabatlar o‘rganiladi.