TAYANCH VA TORTISHISH KUCHLARI: ODDIY MEXANIK TIZIMLAR TAHLILI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada oddiy mexanik tizimlarda tayanch va tortishish kuchlarining roli va ularning o'zaro ta'siri tahlil qilinadi. Tayanch kuchlari tizimni barqaror holatda ushlab turadigan kuchlar sifatida, tortishish kuchlari esa ikki jismining bir-birini tortishiga sabab bo'ladigan kuchlar sifatida tasvirlanadi. Ushbu maqola, mexanika fanining asosiy tushunchalari, uning amaliy qo'llanilishini va tizimlarning barqarorligini ta'minlashda tayanch va tortishish kuchlarining o'rnini yoritib beradi.