QISHLOQ XO'JALIGIDA SUVNI TEJAYDIGAN TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISHNI YANADA TAKOMILLASHTIRISH CHORA-TADBIRLARI TO'G'RISIDA (Modern education and development, 2025)
Toshkent viloyati  Ohangaron tumani Chinor (Ohangaron)qishlog‘iga oqova suvdan unumli foydalanadigan mini manoblok o‘rnatilsa aholi uchun berilayotgan suvning 80 % (foizi) ni qayta ishlab texnik suv sifatida foydalanilsa Nomdanak qishlog‘idagi ekinlarga va ishlab chiqarish korxonalriga suv miqdorini sotib olishini kamaytirib hozirgi kundagi  O‘zbekiston Respublikasining Prizedenti 2023 yildagi suvni tejash bo‘yicha qarori ijrosini taminlagan bo‘lamiz. [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9]