IQTISODOY BEQARORLIKDA UMUMIQTISODIY MUVOZANATNING TA'MINLANISHI (Modern education and development, 2025)
.  Iqtisodiyot bir maromda rivojlanishi uchun uning turli tomonlari o‘rtasida muvofiqlik bo‘lishi talab qilinadi va buni ular o‘rtasidagi uzviy aloqalarning mavjudligi taqozo etadi. Muvofiqlik muvozanat deb yuritiladi. Iqtisodiy beqarorlik davrida umumiqtisodiy muvozanatni ta'minlash nihoyatda muhim jarayondir. Maqolada umumiqtisodiy muvozabatni ushlab turuvchi omillar birligi haqida fikr-mulohazalar yuritiladi.