ЭТНОЛОГИК ТАҲЛИЛ: СУВ БИЛАН БОҒЛИҚ ЭЪТИҚОДИЙ ҚАРАШЛАР (Modern education and development, 2025)
Ушбу мақолада қадимги диний эътиқодлар ва ишончларда сувга бўлган муносабат, сувнинг муқаддас унсур сифатида инсоният жамияти ва кундалик турмуш тарзида тутган ўрни, Фарғона водийси аҳолисининг сув билан боғлиқ эътиқодлари замиридаги қадимий эътиқодлар излари кўрсатиб берилган В статье рассматривается отношение древних религиозных верований и верований к воде, роль воды как этнологического понятия в жизни человеческого общества, древние религиозные верования, лежащие в основе верований жителей Ферганской долины, связанных с водой, особенно просвечиваются следы зороастризма.