TARBIYA BUYUK NE'MAT HAYOTIDAGI O‘RNI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada  bir oila, balki yer sayyorasidagi har bir mamlakatning gullab-yashnashi, undagi yashovchi xalqlarning farog'ati ham shak-shubhasiz ta'lim va tarbiya tufayli ekanligini, hayot olamida, shubhasiz, tarbiya singari insoniyatga ta'sirli narsa yo'qligi va shu sababdan qadimdan mashhur donishmandlar tarbiya to'g'risida qimmatli fikrlarni yozib qoldirganligi haqida keltirilgan.