BOSHLANG’ICH TAʼLIM TABIIY FANLARI DARSLARIDA EKSKURSIYA TASHKIL QILISHNING AFZALLIKLARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada boshlangʻich taʼlim jarayonida tabiiy fanlar darslarini ekskursiya orqali tashkil etishning afzalliklari yoritilgan. Ekskursiya – o‘quvchilarda kuzatuvchanlik, tafakkur, atrof-muhitga mehr va ekologik ongni shakllantirishda muhim vosita hisoblanadi. Ekskursiya darslari sinfdan tashqari ishlarni tashkil qilishning bir turi boʻlib, u orqali oʻquvchilar dars jarayonida olgan nazariy bilimlarini amaliyotda qoʻllash orqali yanada mustahkamroq oʻrganadilar. Bundan tashqari maqolada ekskursiya turlari haqida hamda oʻquvchilarda ekologik madaniyatni yuksaltirish haqida ham qisqacha maʼlumot berib oʻtiladi.