DIN VA IQTISOD: O‘ZARO MUNOSABATLARNING TARIXIY VA ZAMONAVIY TALQINI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada din va iqtisod o‘rtasidagi o‘zaro ta’sir va bog‘liqlik masalalari har tomonlama tahlil qilinadi. Dinning iqtisodiy faoliyatga bo‘lgan munosabati, axloqiy mezonlarning iqtisodiy barqarorlikka ta’siri, Islom dini doirasida zakot, sadaqa, ribo va halollik kabi tushunchalarning iqtisodiy hayotga ta’siri ilmiy asosda ochib beriladi. Maqolada shuningdek, tarixiy tajriba va zamonaviy tendensiyalar asosida din va iqtisodning bir-birini qanday to‘ldirishi mumkinligi yoritiladi. Asosiy xulosa sifatida, din faqat ma’naviy emas, balki iqtisodiy barqarorlik va ijtimoiy adolatni ta’minlovchi kuch sifatida namoyon bo‘lishi ko‘rsatiladi.