ISLOMDA ILM VA TALIM: (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Islom dinining ilm, ta’lim, odob-axloq va ma’rifatga bergan yuksak e’tibori dinshunoslik kontekstida tahlil qilinadi. Qur’on va Hadis asosida ilm olishning fazilati, musulmon olimlarning ilmga bo‘lgan yondashuvi, diniy va dunyoviy ilmlar orasidagi uyg‘unlik ochib berilgan. Shuningdek, islomiy qadriyatlar, ularning tarixiy va zamonaviy jamiyatdagi o‘rni, odob-axloqiy me’yorlar, oilaviy munosabatlar va ijtimoiy barqarorlikka ta’siri yoritilgan. Maqola Islomning ma’naviy-ma’rifiy tamoyillarini bugungi kun yoshlar tarbiyasida qo‘llash zaruratini asoslab beradi.