AXLOQIY MUAMMOLAR VA ULARNING BARTARAF ETILISHI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy jamiyat hayotida uchrayotgan asosiy axloqiy muammolar — yolg‘on, hiyla, hasad, xiyonat, beodoblik, zo‘ravonlik,manfaatparastlik kabi illatlar yoritilgan. Axloqiy muammolarning kelib chiqishsabablari, ularning shaxs va jamiyatga salbiy ta’siri tahlil qilinadi. Muallif axloqiyinqirozning oqibatlari jamiyatdagi ishonch, birdamlik va barqarorlikka qandayta’sir qilishini ko‘rsatadi. Shuningdek, maqolada ushbu muammolarni bartarafetish yo‘llari — oilaviy tarbiya, ta’lim tizimidagi ma’naviy yondashuvlar, diniyma’rifiy targ‘ibot, huquqiy savodxonlik va shaxsiy mas’uliyatni kuchaytirishzarurligi asoslab berilgan. Maqola axloqiy qadriyatlarning mustahkamlanishi orqalisog‘lom jamiyat qurishga xizmat qilishi mumkinligini ko‘rsatadi.