INGLIZ TILIDA PREDLOGLARNING GRAMMATIK VA FUNKSIONAL XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi predloglarning o'zbek tiliga tarjima qilinayotgandagi o'rni va ahamiyati yoritib o'tiladi. Predloglarning gapga ko'ra xususiyati, mustaqil so'z turkumlari bilan uyg'unligi ko'rib chiqiladi. Bundan tashqari ingliz tilidagi ayrim predloglarning o'zbek tilidagi kelishiklarga o'xshashlik jihatlari keltirib o'tilgan. Ularning turli xil funksiyasi ya'ni makon, harakat, vaqt, sabab-oqibatga, usul va vosita ma'nolariga ko'ra ishlatilish munosabati ta'kidlab o'tilgan. Binobarin, talabalar o'rtasida olib borilgan so'rovnomalar natijasiga ko'ra uning tarjimada to'g'ri ishlatilishiga qarab kerakli tavsiyalar berib o'tiladi