O’ZBEKISTONNING BARQAROR RIVOJLANISHI VA YASHIL IQTISODIYOTGA O’TISHNING EKONOMETRIK MODELLASHTIRISH YO’NALISHLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining barqaror rivojlanish maqsadlariga erishishida yashil iqtisodiyotga o‘tishning o‘rni, iqtisodiy va ekologik ko‘rsatkichlar o‘rtasidagi munosabatlar, hamda bu aloqalarni baholash uchun ekonometrik modellashtirishning dolzarbligi yoritiladi. Taklif etilgan model orqali qayta tiklanuvchi energiya, CO₂ chiqindilari va atrof-muhitga yo‘naltirilgan investitsiyalar iqtisodiy o‘sishga qanday ta’sir qilishi tahlil qilinadi.