BOSHLANG’ICH MAKTABDA INTEGRATSIYALASHGAN TA’LIMDAN FOYDALANISH (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich maktabda integratsiyalashgan ta’limning mohiyati, maqsadi va ahamiyati tahlil qilinadi. Integratsiyalashgan yondashuv orqali turli fanlar o‘rtasida bog‘liqlik o‘rnatilib, o‘quvchilarning bilimlarini amaliyotga tadbiq etish qobiliyati rivojlantiriladi. Tadqiqotda integratsiyalashgan darslarning o‘quvchilarning faolligi, mustaqil fikrlashi va ijodiy yondashuvini kuchaytirishga ijobiy ta’siri ko‘rsatilgan. Shuningdek, dars jarayonida qo‘llaniladigan zamonaviy pedagogik texnologiyalar va metodlar haqida ham so‘z yuritiladi.