O'ZBEK YOG'OCH O'YMAKORLIGI SAN’ATI: TARIXIY ILDIZLARI, ESTETIK AHAMIYATI VA IJTIMOIY FUNKSIYALARI (Modern education and development, 2025)
maqolada O‘zbekiston xalq amaliy san’atining muhim turlaridan biri bo‘lgan yog‘och o‘ymakorligi san’atining tarixiy ildizlari, mintaqaviy maktablari, badiiy xususiyatlari, funksional ahamiyati va zamonaviy taraqqiyot yo‘nalishlari tahlil qilingan. Shuningdek, bu san’at turining estetik, tarbiyaviy, iqtisodiy va madaniy-ma’naviy funksiyalari tizimlashtirilib, uni saqlash va rivojlantirish bo‘yicha ilmiy-tadqiqot, ta’limiy hamda xalqaro targ‘ibot ehtiyojlari asoslab berilgan