XALQARO BUXGALTERIYA STANDARTLARINING MILLIY TIZIMGA TA’SIRI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada xalqaro buxgalteriya standartlarining (XBS) O‘zbekistonning buxgalteriya hisobi tizimiga ta’siri tahlil qilinadi. Xususan, XBS’ga o‘tishning afzalliklari, mavjud muammolar va milliy standartlar bilan uyg‘unlashtirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Maqolada amaldagi qonunchilik, buxgalteriya amaliyoti va moliyaviy hisobotlarning xalqaro darajadagi shaffofligini ta’minlash masalalari yoritiladi. Xulosa qismida esa XBS’ni joriy etish orqali O‘zbekiston iqtisodiyotida investitsiya jozibadorligini oshirish va korxonalarning raqobatbardoshligini kuchaytirish istiqbollari bayon etilgan.