XALQ VA MILLAT BIRDAMLIGIDA MA’NAVIYATNING O’RNI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada xalq va millat birdamligini mustahkamlashda ma’naviyatning ahamiyati, uning jamiyat hayotidagi o‘rni va milliy qadriyatlarning tiklanishidagi roliga bag‘ishlangan. Maqolada Islom dinining insonlar orasida hamjihatlik, mehr-oqibat va adolatni targ‘ib etishdagi hissasi, shuningdek, tasavvufiy tarbiyaning milliy birdamlikni shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Xalq birligini ta’minlashda ma’naviy poklanish, axloqiy qadriyatlar va diniy tushunchalarning jamiyatga ta’siri haqida so‘z boradi.