TURIZM SEKTORINING TURKIYA IQTISODIYOTIGA KO’RSATGAN TA’SIRI (Modern education and development, 2025)
Turizm sanoati mamlakat iqtisodiy o'sishiga  boshqa sohalarga qaraganda samarali ta'sir ko'rsatadigan eng yaxshi soha hisoblanadi. Turizm sanoati orqali iqtisodiyotni rivojlantirish asosiy usul bo’lganligi sababli Turkiya davlati o’z turizm sohasiga katta e’tibor qaratdi va rivojlantirdi. G’arb va Sharqni bog’lovchi Turkiya o’zining betakror tabiati, geografik joylashuvi, madaniyati va tarixi orqali turizm sohasini yanada rivojlantirish imkoniyatiga ega. Lekin, ba’zi hal qilinishi kutilayotgan muammolar sabali mamlakat turizm sohasi bir qancha qiyinchiliklarga duch kelmoqda. Ushbu maqolada turizm sanoatining Turkiya davlat iqtisodiyotiga ta’siri, bir qancha muammolar tahlil qilinadi va ushbu sohaning hozirgi holatini yanada yaxshilash uchun bir qator yechimlar taklif qilinadi.