O’ZBEK TILINING ZAMONAVIY RIVOJI VA GLOBAL MIQYOSDAGI O’RNI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tilining bugungi kundagi  taraqqiyoti, raqamli texnologiyalar asosida shakllanayotgan imkoniyatlari hamda xalqaro maydondagi mavqeyi atroflicha tahlil etiladi. Davlat siyosati, raqamli infratuzilma, lingvistik korpuslar va xalqaro hamkorlik orqali tilning zamonaviy shaklda rivojlanish bosqichlari ochib beriladi. Shuningdek, o‘zbek tilining xalqaro ilmiy, madaniy va ta’limiy loyihalarda tutgan o‘rni ham yoritiladi.