XALQARO HUQUQDA DAVLATLARNING VORISLIK MASALALARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada xalqaro huquqda davlatlarning vorisligi (successio) masalalari tahlil qilinadi. Davlatlararo munosabatlar kontekstida vorislik tushunchasining huquqiy asoslari, ularning tarixiy shakllanishi hamda zamonaviy xalqaro huquq normalaridagi ifodalanish shakllarini ko‘rib chiqiladi. Maqolada, shuningdek, sobiq mustamlaka hududlarining mustaqillikka erishishi, davlatlarning parchalanishi yoki birlashishi natijasida yuzaga kelgan vorislik holatlari tahlil qilinib, ularning xalqaro shartnomalar, moliyaviy majburiyatlar, diplomatik munosabatlar va mulkiy munosabatlardagi huquqiy oqibatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot, xalqaro huquqiy hujjatlar, amaliy misollar va ilmiy-nazariy qarashlarga asoslanadi.