DINSHUNOSLIK VA HALQORO MUNOSABATLAR (Modern education and development, 2025)
Mazkur ilmiy ishda dinshunoslik fanining mazmun-mohiyati va uning xalqaro munosabatlar tizimidagi o‘rni yoritilgan. Dinning ijtimoiy hayotdagi roli, turli dinlarning xalqaro siyosiy jarayonlarga ta’siri hamda konfessiyalararo munosabatlar, diniy erkinlik va tolerantlik kabi masalalar tahlil qilinadi. Xususan, din va siyosat o‘rtasidagi murakkab munosabatlar, diniy ekstremizm va radikalizm tahdidlariga qarshi xalqaro hamkorlik masalalari muhim yo‘nalish sifatida ko‘rib chiqilgan. Dinlararo muloqot va madaniy hamkorlik orqali tinchlikni ta’minlashda dinshunoslik yondashuvlarining ahamiyati alohida o‘rganilgan. Tadqiqotda tarixiy manbalar, zamonaviy xalqaro tajribalar va tahliliy metodlardan foydalanilgan bo‘lib, uning xulosalari global tinchlik va barqarorlikni ta’minlashga qaratilgan amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.