MADANIY O’ZIGA XOSLIKNI SHAKLLANTIRSHDA TILNING AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada madaniyat, madaniy o’ziga xoslik, madaniy o’ziga xoslikni shakllantirishda tilning ahamiyati, bir-biri bilan uzviy bog’liqligi hamda roli qanchalik katta ahamiyatga ega ekanligi haqida boradi. Madaniyat insonning o’ziga xosligini belgilovchi xususiyat bo’lib, u o’zini va ular bilan tanishgan jamoani qanday ifodalashiga hissa qo’shadi. Madaniyatni keng ma’noda bir guruh odamlar tomonidan yaratilgan, ajdoddan-avlodga o’tadigan turmush tarzi yig’indisi sifatida ko’rish mumkin. Til madaniyatning ajralmas qismidir. Qadriyatlar, e’toqodlar va urf-odatlarni yetkazish yordamchisi sifatida til katta ahamiyatga ega. Tilni yo’qotish madaniyat va o’zlikni yo’qotish bilan tengdir.