XONADON O’G’IRLIGI JINOYATLARINI OLDINI OLISH, ANIQLASH VA FOSH ETISH MASALALARI: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR (Modern education and development, 2025)
Xonadon o‘g‘irligi – fuqarolarning shaxsiy hayoti, mulkiy daxlsizligi va ijtimoiy xavfsizligiga jiddiy tahdid soluvchi jinoyat turlaridan biridir. Ushbu jinoyat jamiyatda qo‘rquv, ishonchsizlik va noxushlik muhitini yuzaga keltiradi. Ayniqsa, xonadonlarda sodir etiladigan o‘g‘irliklar aholining xotirjamligiga bevosita ta'sir ko‘rsatadi. Shu sababli xonadon o‘g‘irliklarini oldini olish, ularni aniqlash va fosh etish bugungi huquqni muhofaza qilish organlarining dolzarb vazifasiga aylangan.