DUAL TA’LIM UCHUN 4K VIDEO STUDIYASIDA VIDEO MASHG‘ULOTLAR YOZISH TEXNOLOGIYASI (Modern education and development, 2025)
Maqolada global Internet tizimining rivojlanishi natijasida oliy ta’lim  o‘quv jarayonida telekommunikatsiya texnologiyalarining roli hamda masofaviy ta’limni tashkil etishning istiqbollari yoritib berilgan. Axborotlashgan jamiyat va axborotlashgan ta’lim tizimlarining mohiyati, axborotlashgan jamiyatda masofaviy ta’lim va masofaviy o‘qitishning ahamiyati asoslangan. COVID-19 pandemiyasi davrida butun dunyo bo‘ylab ta’lim tizimining barcha tarmoqlari masofaviy o‘qitish tizimiga o‘tilganligi ta’kidlanib, O‘zbekistonda masofaviy ta’limni alohida ta’lim shaklida amaliyotga tadbiq etish zaruriyati asoslangan