AQSH BUDJETIDAGI MUAMMOLARNI IQTISODIY DASTURLAR YORDAMIDA BARTARAF ETISH (Modern education and development, 2025)
Maqolada AQSH byudjetida kuzatilayotgan defitsiti, davlat qarzining o'sishi va ijtimoiy xarajatlarning oshishi kabi masalalar ko'rib chiqiladi. Ushbu muammolarni iqtisodiy dasturlar yordamida hal qilish yo’llari: soliq siyosatini yaxshilash, iqtisodiy o'sishni rag'batlantirish, ishsizlikni kamaytirish va davlat xarajatlarini optimallashtirish tahlil qilinadi. Asosiy e'tibor uzoq muddatli yechimlarga qaratilgan bo'lib, infratuzilma investitsiyalari va soliq tizimi islohotlarini o'z ichiga oladi. Shuningdek, maqola iqtisodiy dasturlar AQSHning moliyaviy holatini barqarorlashtirish uchun takliflar, yangi ish o'rinlari yaratishga va ijtimoiy sharoitlarni yaxshilashga qanday yordam berishini ta'kidlaydi.