O’ZBEKISTON BANKLARIDAGI VALYUTA KURSLARINI KOʻRSATUVCHI MOBIL ILOVALAR: QULAYLIK, FUNKSIONALLIK VA TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu tadqiqot ishi Oʻzbekiston moliyaviy bozorida faoliyat yuritayotgan yetakchi banklar va toʻlov tizimlarining mobil ilovalarida taqdim etilayotgan valyuta kurslari xizmatlarini tizimli tahlil qiladi. Soʻnggi yillarda aholining valyuta bozoriga boʻlgan qiziqishining kuchayishi va raqamli bank xizmatlarining jadal rivojlanishi mobil ilovalarning ahamiyatini oshirdi. Tadqiqotda Milliy bank, Apelsin, Click, Payme va Ipak Yoʻli bankining mobil ilovalari tanqidiy nuqtai nazardan tekshirildi.