AXBOROT TEXNALOGIYASINING TA’LIMDAGI ROLI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada axborot texnologiyalarining (AT) ta’lim tizimidagi roli va ularning zamonaviy insoniyat hayotidagi o‘rni yoritilgan. Maqolada AT yordamida o‘quv materiallariga qulay kirish, moslashuvchan va interaktiv ta’lim, samarali baholash, hamkorlik va muloqot imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ATning afzalliklari bilan bir qatorda, raqamli tengsizlik, sog‘liq muammolari va o‘qituvchilarning tayyorgarligi kabi kamchiliklari ham ko‘rib chiqilgan. Maqola axborot texnologiyalarining nafaqat ta’limda, balki iqtisodiyot, sog‘liqni saqlash va boshqa sohalarda ham muhim o‘rin egallab borayotganini ta’kidlaydi hamda kelajakdagi istiqbollarini ochib beradi.