O’ZBEK VA RUS TILLARIDA SIFAT SO’Z TURKUMINING QIYOSIY O’RGANILISHI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek va rus tillaridagi sifat so‘z turkumi qiyosiy tahlil qilinadi. Har ikki til uchun umumiy va farqli grammatik, semantik xususiyatlar ko‘rib chiqilib, sifatlarning ifoda vositasi sifatida tutgan o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, sifatlarning insoniyat hayotidagi kundalik va madaniy ahamiyati yoritilgan. Maqola tilshunoslik, tarjimonlik va pedagogika sohalarida tadqiqot olib boruvchi mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.